Rogue

M-am nascut in: 1 martie 2013

Sunt aici din: februarie 2014

Imi place sa: stau la soare

Nu imi place: noul loc

Mi-am gasit casuta: offfffff… inca nu

Rogue s-a nascut la o ferma unde se refugiase mamica ei, probabil in cautarea unui loc sigur si hrana. A crescut impreuna cu fratiorul Rocco si au fost hraniti o vreme de stapana fermei. Insa femeia avea mult prea multe pisici, ca sa nu mai vorbim de alte animale, si nu se mai descurca.

Rogue si Rocco erau tinerei cand au venit. Erau insa si foarte speriati si nu intelegeau ce au facut de au ajuns la noi… Se ascundeau cand ne vedeau si nu se lasau mangaiati. Desi ii luam in brate si ii alintam, nu au avut incredere in noi o vreme. Rocco a decis totusi ca ii place sa fie alintat si ne-am imprietenit. Nu insa si Rogue, ea tine neparat sa fie cativa metri intre noi de fiecare data cand ne intalnim.

Rogue s-a alaturat celorlalte pisici timide, care parca se incurajeaza una pe alta. Dar nu sa se apropie de noi, ci sa se departeze. La vechiul adapost, unde aveam mai mult spatiu si loc de iesit la aer amenajat pentru pisici, Rogue adora sa stea la soare, era vesela, insa nu puteam pune un deget pe ea. Aici insa, unde este spatiu mai putin, fara acces afara, parca incepe sa se schimbe, parca… Dupa mai mult de 5 ani la noi! Se apropie de noi, ne accepta, nu mai fuge ca inainte. Sa indraznim sa afirmam ca a facut un pas urias? Am si reusit sa o atingem de cateva ori, timp de cateva secunde si i-am si multumit pentru acest semn de incredere pe care ni l-a aratat. Ne-am bucurat enorm pentru ca asta inseamna ca Rogue, poate, nu e pierduta cu totul in lumea ei; ca exista o sansa mica, infima – dar exista, ca ea sa se apropie pe viitor de oameni. Am inceput sa speram din nou! Da, este o pisica traumatizata, a carei incredere in oameni a fost zdruncinata in urma cu mult timp dar poate, poate, in timp, se va razgandi si va decide sa ne mai acorde o sansa.

Iar daca si-ar gasi o familie, ar fi o adevarata provocare ca aceasta sa ii castige increderea. Ideal ar fi un apartament, fara acces in gradina sau curte, deoarece se pare ca se simte mai in siguranta intr-un spatiu inchis. Ar avea nevoie de mult timp sa se acomodeze si de si mai multa rabdare si intelegere. Sau, mai stiti? Poate s-ar intampla o minune. Am vazut nu o data pisici timide transformandu-se peste noapte, devenind prietenoase si iubitoare cu oamenii…

Ideea este urmatoarea: Rogue a inceput sa se schimbe dupa mai mult de 5 ani la noi. Poate s-a saturat sa stea intr-un adapost, poate simte ca se apropie momentul, ca e randul ei sa mearga acasa. Poate simte ca cineva o cauta si pe ea… Ar putea fi adevarat?

Adoptia unei pisicute din adapostul nostru se face in baza unui contract de adoptie. De ce? Pentru ca ne pasa! Conditiile impuse de Asociatia Prietenii Pisicilor sunt usor de respectat atunci cand persoana care adopta este responsabila si iubeste intr-adevar pisicile.

Va multumim!

Voluntarii