Voluntariat

Ce idee minunata: “Iubesc pisicile si de maine voi fi voluntar, m-am decis!” Suna nemaipomenit de bine dar, daca din 200.000 de locuitori doar 5-6 persoane sunt dispuse sa aloce saptamanal timp pisicilor din adapost, inseamna ca nu e chiar asa de usor… Sunt si motive adevarate pentru care unii nu mai pot sa vina si doua sau a treia oara la adapost, insa cele mai des invocate scuze – daca persoana in cauza are amabilitatea de a ne spune – sunt doar… scuze, nimic mai mult. Ne pare rau, dar acesta este adevarul.

Ce v-ar putea opri?

Timpul. Lucrati pana dupa-masa? Si noi. Dar daca iti doresti intr-adevar sa faci ceva pentru pisicile din adapost, cu siguranta gasesti 3-4 ore libere din 168 cat are saptamana.

Consecventa. Cea mai importanta trasatura pe care trebuie sa o aveti, pe langa o iubire adevarata fata de pisicute, este consecventa. Da, este de lucru, si nu mergem la adapost doar ca sa le pupacim. Pisicilor le place curatenia si linistea, deci mergem si sa muncim pentru ele. Nu ne-am dat inapoi de la munca si nu le-am parasit nici atunci cand ne-a fost extrem de greu – si lor, si noua, pentru ca stim ca au nevoie de noi. Atunci de ce 25 de persoane care s-au perindat pe la noi de-a lungul anilor nu au mai venit a doua oara sa le vada?

People skills. Nu va descurcati cu oamenii? Nu stiti sa socializati? Nici noi. Vorbim mult ca sa transmitem cat mai multa informatie… la inceput, pana ce noul voluntar reuseste sa isi faca o idee despre complexitatea activitatilor. Dupa care si noi, preferam linistea. Nu lasam pe nimeni singur, chiar daca se pricepe deja, ii suntem alaturi mereu, insa nu suntem nici noi maestri in relaiile cu oamenii. De aceea am ales pisicile. Logic, nu?

Familia. Asta poate fi o problema, daca familia nu e “intelegatoare” si nu impartaseste iubirea dvs. pentru pisicute. Insa atunci preferam sa nici nu incepem “instruirea”. Altadata. Nu dorim sa creem probleme nimanui.

Ne dorim foarte mult sa fim mai multi, sa ni se alature oameni intr-adevar iubitori de pisici care sa nu dea inapoi atunci cand isi dau seama ca este mult de lucru. Da, este: spalam pe jos, dezinfectam, curatam litiere, spalam paturi, caram saci de peleti, sortam, mergem la veterinar, raspundem la mesaje, facem poze, scriem texte, ne ocupam de aprovizionare, tinem evidente… Avem de toate pentru toti.

Nu este usor, nu am zis niciodata ca ar fi. Insa merita! Atunci cand pisica ingrijita de noi toarce fericita la casuta ei, iar noi putem salva alta… ASTA este rasplata noastra! Pentru asta muncim.

Si mai ales pentru ca stim: PISICILE AU NEVOIE DE NOI! Asa ca, dragi iubitori de pisici, va asteptam cu mult drag!

Voluntarii

Vrei sa fii voluntar?

In ce perioada ati fi disponibil/a?

Dimineata sau dupa-masa?

Aveti animalute acasa?

Ocazional, puteti ajuta cu transportul piselor la veterinar?

La nevoie, puteti gazdui pisici?

Ce varsta?

5 + 14 =