Formular de adoptie

Sunteti siguri ca va doriti o pisica? Inainte de a raspunde cu „da”, dorim sa va atragem atentia asupra unor… detalii la care este posibil sa nu va fi gandit suficient.

O pisica este un membru de familie. Poate trai chiar si 20 de ani daca are toate conditiile si este tratata asa cum trebuie. Va angajati sa o ingrijiti 20 de ani? Sunteti pregatit sa va luati acest angajament? Si pentru ca este membru de familie si nu jucarie sau capcana de soareci, ar trebui sa aiba acces in casa, alaturi de dvs., ceilalti membri ai aceleasi familii.

O pisica presupune cheltuieli in plus, care uneori nu sunt chiar asa de mici… Are nevoie de hrana, nisip, litiera, jucarii si sa nu uitam nici de veterinar – fie ca este vorba de un vaccin anual, de o deparazitare sau de ingrijiri. Si totul costa…

O pisica nu tine loc de copil si nu va alina singuratatea pana cand va intemeiati o familie. Ganditi-va bine si, daca dvs. considerati ca ati renunta la pisica atunci cand aduceti pe lume un copil sau cand va duceti la altar, va sfatuim sa nu adoptati. Nu renuntam la un membru de familie pentru a face loc altuia.

O pisica poate zgaraia sau musca din joaca. Deci daca aveti un copil mic si credeti ca o zgaraietura este ceva de netolerat, mai asteptati cativa ani.

Exista anumite imprejurari insa cand, din nefericire pentru toata lumea, stapanul trebuie sa renunte la pisica. Ne referim la boli, situatii financiare dezastruoase, pierderea locului de munca… In aceste situatii, pisica NU se da unui alt adoptator fara instiintarea noastra si NU este lasata „sa plece” in cautarea unei alte casute. Pisica se poate intoarce la noi oricand, daca situatia este de asa natura.

Si daca in continuare va doriti o pisica si sunteti convins ca va veti asuma responsabilitatea pentru ea, atunci ne dorim din suflet sa va cunoastem si sa aflam… la ce pisicuta v-ati gandit?

Formular de pre-adoptie

1 + 3 =