Eeney

M-am nascut in: 1 aprilie 2014

Sunt aici din: mai 2014

Imi place sa: stau cu alte pisici

Nu imi plac: pastilele

Mi-am gasit casuta: offfffff… inca nu

Eeney, Meeney si Mo au fost gasiti in Baile Felix, de catre o femeie care isi plimba cainele. Cainele erou a auzit plansetele pisoilor si si-a condus stapana la ei. Erau ingropati sub materiale de constructii si moloz, intr-un tomberon, si a fost un miracol ca nu au fost sufocati sau striviti. Au ajuns in adapost in 2014, un an foarte dificil pentru noi, atat voluntari, cat si pisici. Baietii Eeney si Mo erau foarte precauti cand era vorba de a interactiona cu oamenii, dar Meeney, era o fetita dulce si prietenoasa. Lucrurile s-au schimbat in rau dupa ce s-au imbolnavit si au avut nevoie de ingrijiri medicale, rezultatul: nu s-au mai lasat deloc atinsi.

Dupa mai mult de jumatate de an de la sosire, Mo a fost adoptat, dar Eeney si Meeney nu isi gasisera inca acea familie care sa ii accepte, asa ca au ramas la noi. Trei ani mai tarziu, Meeney a plecat la casuta ei, la o familie iubitoare si intelegatoare, dar Eeney este la noi chiar si in ziua de azi.

Meeney devenise treptat mai prietenoasa, bucurandu-se cand o mangaiam, venind in preajma noastra. Dar acelasi lucru nu se poate spune despre fratele ei Eeney. Si el s-a schimbat mult in bine, nu mai fuge din calea noastra, nu se mai ascunde. In majoritatea timpului, il vedem intr-unul din cosurile de rachita, alaturi de alte pisici, relaxat, lasandu-ne chiar sa il atingem putin. Pare sa ii placa pana la un punct, cand brusc isi aminteste ca trebuia sa fie fricos! Asa ca din nou il lasam in pace, dar ce mare pacat! E superb si, desi a facut progrese, nu e inca unde am vrea sa fie. Vedem totusi semne ale acceptarii de catre el chiar si a oamenilor, nu doar a pisicilor. Asta ne-a facut sa speram ca poate nu-si va petrece toata viata in adapost. Poate, undeva, se gaseste o familie pentru el, o familie care oricat de mult timp ar fi nevoie,va deveni salvarea lui, aceptandu-l asa cum e, daruindu-i tot timpul de care va avea nevoie, pentru a avea sansa ca macar viata de adult sa si-o petreaca rasfatat de oameni. Eeney are nevoie sa aiba din nou incredere in omenire, sa isi uite traumele si spaimele si sa invete ca viata poate fi uimitoare, daca ai alaturi o familie intelegatoare care te sustine.

La fel ca si cu multe alte pisici sfioase, miracole se pot intampla. E prea mult sa speram un miracol si pentru Eeney? Nu credeam asta. Eeney se poate schimba, daca eroul lui va sosi…

Adoptia unei pisicute din adapostul nostru se face in baza unui contract de adoptie. De ce? Pentru ca ne pasa! Conditiile impuse de Asociatia Prietenii Pisicilor sunt usor de respectat atunci cand persoana care adopta este responsabila si iubeste intr-adevar pisicile.

Va multumim!

Voluntarii