Ray

M-am nascut in: 20 august 2014

Sunt aici din: noiembrie 2014

Imi place sa: fac pe seful

Nu imi place sa: te apropii de mine

Mi-am gasit casuta: offfffff… inca nu

Ray a venit in adapost in anul in care am primit cei mai multi pui de pisica. Si nu a venit singur, ci impreuna cu un frate si o sora, toti trei slabi si bolnavi. I-am ingrijit, desi nu a fost usor deloc, baietii erau foarte speriosi si asa au si ramas pentru foarte mult timp. O vreme, pana ce unii dintre puiuti au fost adoptati, Ray si fratele lui s-au pierdut in marea de pui, fiind atat de speriosi ca abia ii vedeam uneori. Nu cereau atentie, tot ce doreau era liniste si spatiu si orice incercare de a ne apropia de ei, nu a reusit decat sa ii faca si mai speriosi. Asa ca a trebuit sa incetam sa ii fortam sau sa le cerem sa ne placa. Ne-am impacat cu gandul ca Ray si Ben vor fi printre pisicile ce vor ramane in adapost toata viata. Da, ii iubeam, da, ii rasfatam, dar nu se compara cu ceea ce o familie si o casa pot oferi.

La doi ani dupa sosirea lui Ray in adapost a fost nevoie sa ne mutam, ceea ce nu a fost usor nici pentru noi, nici pentru pisici. Pentru unele pisici sfioase, orice progrese reusiseram sa facem pana atunci au fost complet pierdute, in timp ce pentru altele, lucrurile s-au schimbat in bine dupa cateva luni. Ben s-a mai imblanzit, insa Ray a ramas neschimbat: desi nu sta ascuns tot timpul si pare sa se bucure de compania altor pisici, in continuare nu ne permite nici sa ne apropiem, si nici sa il atingem; cel mai mic semn – chiar daca e vorba doar de a-i pune in fata un bol cu mancare, este pentru el un motiv de fuga.

Ne bucuram totusi cand il vedem pe Ray jucandu-se cu celelalte pisici, sau dormind linistit in vreun cos alaturi de ele. Uneori face pe seful camerei si incearca sa se impuna in fata celor mai timide insa, de obicei, este cuminte si retras. Poate, candva, vine si ziua in care se va imprieteni si cu oamenii, macar cu noi. In secret insa, speram ca cineva pe lumea asta, ii va da si lui o sansa si, chiar daca va dura ani, il vom vedea pe Ray torcand fericit in bratele stapanului lui. Pana atunci, ramane in grija noastra si vom face tot posibilul sa ii oferim toata iubirea din lume.

Adoptia unei pisicute din adapostul nostru se face in baza unui contract de adoptie. De ce? Pentru ca ne pasa! Conditiile impuse de Asociatia Prietenii Pisicilor sunt usor de respectat atunci cand persoana care adopta este responsabila si iubeste intr-adevar pisicile.

Va multumim!

Voluntarii