Cumintica

M-am nascut in: 7 iulie 2009

Sunt aici din: mai 2017

Imi place: mancarea buna

Nu imi place sa: fiu prima la mancare, ii las pe ceilalti primii

Adio… 30.05.2019

Aceasta pisica, pe care am numit-o Cumintica, a fost gasita complet epuizata, culcata pe marginea unui drum, cu capul pe bordura. Parea ca e pe moarte, sau moarta deja. Doamna care a observat-o de la distanta, s-a grabit sa vada daca mai respira si daca o poate ajuta in vreun fel. S-a si mirat cand pisica a ridicat putin capul si s-a uitat la ea; pentru a se ridica insa, nu mai avea putere. Asa ca doamna a luat-o pe sus si a fugit cu ea la veterinar.

Cumintica era atat de slaba, de subnutrita, si plina de raie, a zis doctorul, incat era o minune ca mai putea respira. A internat-o pentru cateva saptamani, a pus-o pe picioare si a sterilizat-o, dupa care pisica a fost returnata in locul unde a fost gasita. Astepta zilnic, in acelasi loc, ca doamna care a dus-o la veterinar sa isi faca aparitia si sa ii aduca de mancare. Era obisnuita cu viata de strada, se descurca bine Cumintica – cel putin asa s-a gandit salvatoarea ei, avand in vedere ca pisica avea pe atunci aproximativ 8 ani.

Totul parea a fi in regula pana cand au aparut “oamenii rai”, au vazut-o pe doamna care o hranea si au inceput nu doar sa o injure pe femeie, ci si sa ameninte pisica. Pangea in hohote binefacatoarea din povestea noastra, atunci cand ne-a sunat si ne-a povestit. Isi facea griji pentru soarta pisicii, mai ales ca era singura din zona care nu fugea atunci cand se apropiau oameni. Acasa avea deja multe multe animalute, asa ca a adus pisica la noi.

In primele saptamani, Cumintica nu facea altceva decat ne astepta langa locul unde se ascundea si ne semnala prezenta ei, ca sa nu o uitam cumva cu papica. Nimic mai mult. Isi manca toata portia, ca o fetita cuminte, si niciodata nu cersea mancare in plus, dar se bucura daca primea. La fel si cu mangaierile: nu cerea, dar ii placeau. Atunci si-a primit si numele, Cumintica, I se potrivea de minune, fiind o pisica tacuta, cuminte, cu o infinita rabdare si bun-simt. Mai tarziu, a descoperit ca incaperea are si geamuri, asa ca o vedeam stand acolo cu orele, uitandu-se afara, savurand razele de soare si aerul proaspat.

Cumintica este una dintre cele mai tacute pisici pe care le-am cunoscut vreodata, care nu vrea altceva decat liniste, mancare si iubire. Nu cere niciodata nimic, desi am incercat sa o rasfatam cu bunatati si sa o invatam ca poate sa ceara daca isi doreste ceva, pentru ca ii vom da orice vrea. Nu ii place sa fie luata in brate, prefera sa fie mangaiata in cosul in care sta. Dar nu e nicio problema, o intelegem.

In ciuda varstei ei – desi noua nu ni se pare batrana – Cumintica este in cautarea unei casute, o casuta linistita si o familie iubitoare. Are inca multi ani de trait, speram noi, si o sansa la o viata noua, fericita. Este o pisica al carui trecut este necunoscut, insa ne-am dori din tot sufletul sa aiba un viitor fericit, alaturi de o familie care isi doreste o frumusete trecuta prin multe, cuminte si cumsecade, cu un pic prea mult bun-simt pentru pisica.

Adoptia unei pisicute din adapostul nostru se face in baza unui contract de adoptie. De ce? Pentru ca ne pasa! Conditiile impuse de Asociatia Prietenii Pisicilor sunt usor de respectat atunci cand persoana care adopta este responsabila si iubeste intr-adevar pisicile.

Va multumim!

Voluntarii